De CASANOVA BLUESBAND laat zich niet vastpinnen op een bepaalde stijl en speelt zowel de klassieke bluesstandards als “blanke” blues. De band hecht er veel waarde aan om eigen nummers te spelen, maar ook covers van de Bluesgiganten als Muddy Waters, Howlin’ Wolf en Stevie Ray Vaughn, enz. De band zet een eigen sound neer, vanuit het hart gespeeld. Wanneer “Stormy Monday Blues” wordt gespeeld mag je dan ook rekenen op Windkracht 10! De ballads daarentegen raken bij menigeen de gevoelige snaar.

In 1995 werd de CASANOVA BLUESBAND door Henk en Cees Nieuwenhuizen opgericht en heeft sindsdien in verschillende bezettingen in het cafecircuit en op kleine festivals gespeeld.
Juli 2009 heeft Henk Nieuwenhuizen de band verlaten. Met Cees op zang maakte de band een nieuwe start.
Vrijwel vanaf de oprichting van de CASANOVA BLUESBAND is John Siliakus er al bij als toetsenist. John is met zijn kleurrijke orgel- en pianospel een belangrijke vaste waarde voor de band, en de man die het muzikale overzicht bewaakt.

Ook Ger de Groot knalt al jaren op de drums, waar hij met stevige arm het ritme van de band neerlegt.
In februari 2012 stapt Henk Leenderts uit de band. Zijn plaats als bassist werd overgenomen door Dick van Wier. In 1965 speelde Dick ook al met Henk en Cees Nieuwenhuizen in hun eerste bandje. Na 45 jaar kwam Dick opnieuw in contact met Cees en is hij bij de CASANOVA BLUESBAND gekomen. Zo is de cirkel weer rond en swingt de band als nooit tevoren!

In april 2011 ging de band op zoek naar een andere saxofoonspeler. Deze werd gevonden in de persoon van Cees Zoetemeijer. Deze saxofonist kan uit een ruime ervaring putten bij bigbands en in verschillende combo’s. Zijn saxofoongeluid is precies waar we naar op zoek waren en na een inwerkperiode staat de CASANOVA BAND weer als een huis! We kunnen dan ook oprecht zeggen”LET’S PLAY THE BLUES ”