Mr Dark Horse bestaat uit songwriter Ruud van Diepen (zang/gitaar), Michael Leeninga (gitaar), Kees Harrison (bas) en Bert Schipper (drums). Naast dat de naam Mr Dark Horse het alter ego is van zanger/gitarist Ruud van Diepen, is het ook een verwijzing naar George Harrison. Hij werd als ‘dark horse’ van The Beatles steeds zichtbaarder als songwriter en vocalist. Invloeden van Silverchair, Incubus, Tool en The Mars zorgen voor een mix tussen pop, grunge en progressieve metal. Dit gecombineerd met mooie composities en een sterke zang zorgt ervoor dat Mr Darks Horse een overtuigende en gevarieerde show neerzet.

De Grote Prijs
Ruud van Diepen is van huis uit drummer en heeft hiervoor zelfs aan het Conservatorium in Amsterdam gestudeerd. In 2011 besloot hij als zanger zelfgeschreven nummers te gaan zingen. Ruud is niet het enige bandlid dat al de nodige muzikale ervaring heeft. De overige bandleden hebben ervaring in bands als Alura, Kopvoeter, Parker en Sphere of Souls.

Het eerste optreden van Mr Dark Horse was in café Swaf in Hoorn, waarna een tour volgde met optredens in o.a. Volta (Amsterdam), P3 (Purmerend), Manifesto (Hoorn) en De Paap (Den Haag). Ook festivals als BoNoZeKa, Sneeuwpop, Eipop en Wogpop werden aangedaan. In september stond Mr Dark Horse samen met De Staat op het hoofdpodium van Zomerpop in Hoogwoud. Dit jaar maken zij het podium op Pas-Pop onveilig!

Mocht je interesse gewekt zijn, klik dan snel hieronder op één van de links voor een aantal geweldige nummers: