Vier planeten reisden door de tijd, kwamen op onvermijdelijke wijze met elkaar in contact en vormden bij de botsing een band. Zonder het verleden waren ze nooit naar elkaar toegedreven en aldus werd besloten de band te vernoemen naar alles dat is vergaan en nog zal vergaan: Vergangenheit.

Met respect doch zonder ontzag voor wat achter hen lag werd een nieuwe schakel in de lange keten der muziek gecreëerd uit vier verschillende materialen: confronterende zang, dromerige gitaren, beukende bas en onvermoeibare grooves.

Een combinatie van garagerock, dreampop & shoegaze heeft Vergangenheit haar eigen plaats in het universum gegeven. Onder de geluiden van deze band droom je rustig weg en schrik je wakker met een explosie, want de tijd staat niet stil.

Deze combinatie deed zelfs de jury van Q’s Best overtuigen waardoor Vergangenheit op 7 januari 2017 als Q’s Best is verkozen. De band werd geprezen om hun ‘catchy en gedurfde sound’. “De muziek grijpt je bij je lurven en blijft tot het einde spannend”. Daarnaast werd de creatieve timing in de nummers zeer gewaardeerd.

Conclusies?

Die zijn er niet. Er is enkel en alleen de tijd.
En de muziek van Vergangenheit.

Marloes Homan – Vocals
Daan Folkeringa – Guitars
Tim Homan – Bass
Tim van Wingerden – Drums

Bekijk ze hier!