Vitaal op de podia, rocken maar nét wat buiten de gebaande paden. Leermeesters vinden de Seven Dead Poets in Queens of the Stone-age, Jeff Buckley, Nick Cave, Placebo, the Birthdayparty maar ook in Led Zeppelin.

Wordt begin van dit millennium geboren als éénpersoons-hometape- bandje. Na een CD (Lasts) in eigen beheer opgenomen te hebben, durven anderen het aan zich hier aan toe te voegen. Het trio is een feit. Een zwaarmoedig feit. Jawel. Duistere poëzie laat zich begeleiden door luide gitaren. Maar, zoals dikwijls het geval in bandjesland, sterft het trio na enige jaren een stille dood. Totdat… (tromgeroffel) …

Zanger/gitarist en Poëet eerste uur Michael drummer René tegen het lijf loopt! Plannen worden gesmeed, bassist Paul wordt ingelijfd, er wordt druk gereanimeerd en her en der wordt weer wat gespeeld. Wanneer Paul stopt, wordt er in Dennis, die eigenlijk een gitaar-spelende singer/songwriter (en metalhead) is een serious strak-factor-bassist gevonden. Dramatische poëzie is er nog steeds maar er is nu ook plaats voor levenslust, veel levenslust. Vitaal op de podia, rocken maar nét wat buiten de gebaande paden. Leermeesters vinden wij in Queens of the Stone-age, Jeff Buckley, Nick Cave, Placebo, the Birthdayparty maar ook in Led Zeppelin. U noemt maar!

En voor wie liever niet dit toch al korte stukje leest…. 7dP wordt bestierd door:

Michael Gerrits – zang / gitaar Dennis Groen – bas / zang René Schouten – drums / zang